
VÃ¥r filosofi

Det handler om å leve.
Vi mennesker er hverandres helse livskraft og livsglede!
Symptomer og sykdommer oppstår når vår bærekraft ikke lenger er sterk nok til å klare de belastninger som vi alle blir utsatt for livet igjennom. Vi kan være født med arvelige tilbøyeligheter, men for at sykdomsframkallende gener skal fremkalle sykdom, må de først bli trigget, på samme måte som når man trykker på en lysbryter. Om vi sørger for å gi oss selv det kroppen og sinnet behøver, og i riktige mengder, kan vi forebygge at lysbryteren slås på. – Det være seg blant annet mat, vann, mosjon og kosttilskudd.
Vi kan alle bli utsatt for sorg, ulykker, dårlig arbeidsmiljø, urettferdig behandling og mye annet som vi ikke selv rår over. I slike situasjoner er det ikke alltid at bærekraften slår til, så sykdom er langt ifra alltid vår egen skyld. Mange av oss har dessverre blitt flasket opp med en dårlig livsstil. Vi kan også ha vært uheldige med de sosiale vilkårene vi har vokst opp med, uten kjærlighet, trygghet, selvtillit og tillit til andre mennesker. Da er man ekstra sårbar og trenger andres hjelp til å reise seg. Vi skal være der for hverandre når det kniper. Vi er hverandres sunnhet, livskraft og bærekraft
Sunn kost.
Etter min erfaring har minst to tredjedeler av de sykdommer og skader vi pådrar oss å gjøre med det vi spiser og hvordan dette fordøyes og til slutt kommer ut igjen.
Vi burde ha såpass respekt for kroppen vår og sinnet vårt, at vi ikke putter i oss alt mulig kunstig og kjemisk. Vårt immunsystem og øvrige selvhelbredende krefter er i stor grad avhengig av maten og næringen vi får i oss, i tillegg til vår tarmbakterieflora som er med på å produsere vitaminer, samt holde tarmslimhinnen hel og velfungerende. Den motvirker dessuten skadelige bakterier, sopp, diaré og forstoppelse, samt utvikling av kreft. Den største delen av vårt immunsystem sitter i tarmen, og fordøyelsessystemet vårt bør selvfølgelig forsynes med økologisk eller biodynamisk mat. Vi vet også at planter som har vokset vilt i naturen har et langt høyere innhold av aktive stoffer, noe som kan være sunt å få i seg i kampen mot sykdom.
Alltid en årsak til sykdom
Hippokrates, legekunstens far, gikk inn for forebygging av sykdom gjennom måtehold og en sunn livsstil. Han mente at folk ble syke på grunn av en eller annen ubalanse av fysisk eller psykisk karakter. Han mente at legekunstens oppgave først og fremst var å hjelpe naturen, da det er naturen selv som er det viktigste middel til helbredelse. Legen er bare en medhjelper. Det er mennesket, ikke sykdommen, som skal behandles. Legen må derfor skaffe seg innsikt i pasientens hele liv, slik som vaner, arbeid, livsforhold, samt måte å tenke og leve på. Det er her årsakene til sykdom befinner seg.
